ویژگیهای یک سایت خوب چیست؟

ساخت وبلاگ
 
 
 

ویژگی های یک سایت خوب

طراحی سایت نه تنها به ظاهر سایت بلکه به میزان کارایی آن می پردازد و اگر سایتی کارامد نباشد،زیبایی ظاهر آن هیچ اهمیتی نخواهد داشت. طراحی وب بایدها و نبایدهایی دارد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم:

• از فایلهای تصویری کوچک استفاده کنید. این کار باعث میشود صفحه سریعتر باز شود و بازدیدکننده ای با دستگاه قدیمی و سرعت اتصال متوسط یا پایین (که تعدادشان کم نیست) از دیدن سایت شما منصرف نشوند.هیچ کس حتا 30 ثانیه برای دیدن نشانه سایت منتظر نمی ماند.

• اهمیت صفحه آرایی را فراموش نکنید. سعی کنید مطالب خود را با تیتر جذابی آغاز کنید که شامل مهمترین بخش مطلب باشد. اگر مطلبی طولانی است آن را بخش بخش کنید تا کاربر بتواند به سرعت قسمت مورد نظر خود را پیدا کند.سر فصلها را مرتب و مشخص (با رنگ متفاوت با ضخامت بیشتر) بچینید. از حروف ایتالیک برای تاکید بر جمله یا کلمه مورد نظر خود استفاده کنید تا خواننده متوجه اهمیت آن بشود.

• از رنگ و فونت مناسب استفاده کنید. برای شاخص شدن سایت یک الگوی رنگی مناسب با حال و هوای آن در نظر بگیرید که علاوه بر تنوع بخشیدن به سایت شما به نوعی علامت مشخصه آن هم بشوند. بهتر است برای این کار از یک مشاور طراحی گرافیک کمک بگیرید. هرگز از اهمیت معانی رنگها غافل نشوید.

• از حروف در شکل و اندازه مناسب استفاده کنید. به یاد داشته باشید که خواندن از روی صفحه مانیتور برای همه کار آسانی نیست، پس باید حروفی با شکل مناسب و اندازه قابل استفاده در عموم کامپیوترها انتخاب کنید.فونتهای جدید و فانتزی در بعضی از مدلهای قدیمی سیستمهای عامل باز نمی شوند.

• به سایت خود تشخص ببخشید. سبکی را در نظر بگیرید که با محتوا و شخصیت سایت شما هماهنگی داشته باشدو در نظر داشته باشید که این سبک معرف خود شما هم هست پس اگر میخواهید تاثیر یا مفهوم خاصی به بیننده القا کنید،از همان ابتدا تصمیم بگیریدکه آیا سایت شما: رسمی است یا راحت، دوستانه است یا جدی، مدرن است یا سنتی،سرد است یا گرم؟ برای مثال، رسمی، حالتی است که در محل کار دارید یعنی توجه شما به کار،مسایل اداری و حرفه ای است. با غریبه ها در شدیدترین حالت رسمی هستید و میخواهید تاثیر اولیه بسیار خوبی بر آنها بگذارید. یک سایت رسمی، حرفه ای، مطابق آداب و رسوم و گاهی سنتی است. راحتی،حالتی است که با دوستان و خانواده داریم و مدتها از لزوم تاثیر اولیه خوب گذشته است. یک سایت راحت، دوستانه و خودمانی است.

• هرگز خوانایی را فدای زیبایی نکنید. پس زمینه را تا حد امکان روشن انتخاب کنید و اگر تصاویریا علایم گرافیکی تزئینی در آن هست ،همه را تا حد امکان در حاشیه بگذارید و در غیر این صورت آین تصاویر را کمرنگ کنید. پس زمینه سیاه را فقط در جایی استفاده کنید که مطلبی با حروف درشت دارید،مانند صفحه اول یا تیتر، و پس از آن متن عادی را در زمینه روشن بیاورید.

• طراحی سایت خود را بر مبنای 256 رنگ و رزولوشن 800x600 قرار دهید. با رعایت این حداقل میتوانید حداکثر بیننده را به سایت خود بیاورید، چرا که عده بسیاری از کاربران مانیتورهایی قدیمی با قابلیت پخش 256 رنگ دارند و رزولوشن بالا هم برایشان مشکل ساز خواهد بود. البته این آمار در حال طی سیر نزولی است ولی به هر حال شما باید وضعیت کاربران مختلف را مد نظر داشته باشید.

• نشانی سایت و آدرس e-mail خود را در تمام صفحه ها قرار دهید. خوانندگان صفحات اینترنتی می خواهندبه دلایل مختلف با مسئولین سایت در ارتباط باشند تا از چگونگی محصولات یا خدمات ارائه شده آگاه شوند یا در باره مطالب آن اظهار نظر کنند. قرار دادن نام شرکت، نشانی سایت (و حتا شماره تلفن) در پایین تمام صفحات ضروری است. در غیر این صورت اگر کاربری صفحه ای از سایت شما را چاپ، کپی یا save کند دیگر نمیتواند سایت را مجددا پیدا کند یا با شما تماس بگیرد.

• سایت خود را تازه نگه دارید. بر خلاف یک مطلب چاپی، یک سایت اینترنتی پروژه ای نیست که یکباره به پایان برسد بلکه پروژه ای دائم است. باید آماده باشید تا بنا به نوع سایت، حداکثر ماهی یکبار مطالب آنرا به روز کنید و بخشهای تاریخ گذشته را بردارید. داشتن بازدیدکنندگان دائم بسیار مطلوب است، پس باید به آنها دلیلی برای بازگشت بدهید، چیزی مثل یک سرویس خاص (برای مثال e-mail رایگان) ،طلاعات روز یا مطالبی که متخصصین سایت شما قادر به ارائه آن هستند.

• دست و دلباز باشید. شبکه اینترنت جایی برای مطالب کوتاه و مختصر و تک جمله ای نیست.هر چه مطالب خود را با ذکر جزئیات و منابع مطالعه بیشتر ارائه کنید،خوانندگان بیشتری خواهید داشت. ممکن است توضیح واضحات به نظر برسد اما اگر فهرست مطالب و سرفصلها در جای مناسب و قابل دسترسی قرار نداشته باشد کاربر سردر گم شده و سایت را ترک خواهد کرد.

• شیوه نگارش مناسبی انتخاب کنید. مطالب خود را طوری بنویسید که مخاطب شما حس کند این مطالب برای او نوشته شده است و از خواندن آن لذت ببرد. برای دست یافتن به این هدف،مطالب خود را تا حد امکان و بدون دور شدن از قواعد نگارشی،با لحن محاورهای بنویسید. این شیوه نه تنها دوستانه تر،بلکه خواندن آن هم ساده تر است.

• سایت خود را تست کنید. در نهایت پس از آماده شدن سایت و قبل از اینکه آنرا روی شبکه قرار دهید لازم است که حتما آنرا تست کنید و مطمئن شوید که در سیستمهای مختلف همانطور دیده میشود که میخواهید. برای این کار سایت را با سیستمهای مختلف، با تعداد رنگ و رزولوشن های متفاوت ببینید و مطمئن شوید سایت شما در هر حال قابل دیدن و خواندن است.

اما مسلماً صرف وجود یک سایت به خودی خود و بدون رعایت برخی از اصول نمی‌تواند تأثیر چندانی بر بهبود کسب و کار داشته باشدیک سایت وقتی بر کسب و کار شما مؤثر است که پارامترهایی را به عنوان یک سایت کارآمد در خود داشته باشددر ادامه به معرفی برخی از این پارامترها خواهیم پرداخت.

ظاهر وبسایت

سایت خوب - ظاهر وبسایت

 

اولین چیزی که در ورود به یک وبسایت توجه کاربر را به خودش جلب می‌کند، طراحی و ظاهر وبسایت (UI Design) استکاربران ترجیح می‌دهند مطالب مورد نیاز خود را از وبسایت‌هایی استخراج کنند که ظاهر آن وبسایت‌ها حس خوبی به آنان القاء می‌کندوبسایتی که ظاهر مناسبی ندارد نمی‌تواند کاربر را برای مدت زمان زیادی در خود نگه‌دارد و این امر علاوه بر کاهش عملکرد مفید وبسایت، باعث بروز اشکالاتی همچون افت رتبه وبسایت در موتورهای جستجو خواهد شد.

طراحی خوب علاوه بر رعایت اصول روز طراحی دنیا لازم است که واکنش‌گرا (طراحی سایت ریسپانسیوباشدامروزه درصد بسیاری از کاربران اینترنتی مرور صفحات وب را توسط ابزارهای مختلفی از جمله تبلت و گوشی همراه انجام می‌دهندطراحی ریسپانسیو شکل صحیحی از ظاهر وبسایت در دستگاه‌های مختلف از جمله رایانه‌های شخصی، تبلت‌ها، گوشی‌های موبایل و … به نمایش می‌گذارداگر طراحی ریسپانسیو نباشد، نمایش سایت در برخی ابزارها به درستی انجام نمی‌شود و همین امر باعث می‌شود کاربر رغبتی به گذراندن زمان خود در وبسایت شما نداشته باشداین امر نیز علاوه بر تأثیر منفی بر روی عملکرد وبسایت، باعث کاهش رتبه سایت در موتورهای جستجو خواهد شد.

در بخش ظاهر وبسایت بحث دیگری با عنوان تجربه کاربری   (UX Design) مطرح می‌شودمنظور از تجربه کاربری به طور خیلی خلاصه احساسی است که از نمایش یک وبسایت به کاربر القاء می‌شوداین تجربه بستگی به مواردی همچون نحوه چینش عناصر یک وبسایت، استفاده از آیکن‌ها و تصاویر خاص و … دارددر حقیقت UI و UX دو ملاک وابسته به یکدیگر در طراحی وبسایت می‌باشند که هر دو به طور موازی می‌بایست توسط طراح وبسایت به درستی پیشروی کنند تا نمایش یک وبسایت را به بهترین شکل ممکن برای بازدیدکنندگان آن فراهم کنند.

وب رمز با تجربه چند ساله در زمینه طراحی وبسایت و بهره‌گیری از متخصصین ماهر، طراحی وب سایت شما را به بهترین شکل ممکن و رعایت اصول و استانداردهای طراحی وب انجام خواهد داد.

امنیت

بحث امنیت نیز یکی از موارد گسترده و بسیار حائز اهمیت یک وبسایت می‌باشدممکن است تمامی فاکتورهای یک وبسایت مناسب را در ایجاد وبسایت خود لحاظ کرده باشید، حتی مدتی هم بر روی وبسایت فعالیت کنید و به نتایج مناسبی دست یابید، اما اگر امنیت وبسایتتان مناسب نباشد هر لحظه امکان بروز اختلال در وبسایت و به هدر رفتن تمامی زحماتتان باشداز همین رو لازم است که فاکتورهای امنیتی هرچه بیشتر از ابتدای ایجاد یک وبسایت مد نظر قرار گرفته و اعمال شوند.

علاوه بر برقراری امنیت وبسایت، امنیت کاربران نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشدکاربران وبسایتی را انتخاب می‌کنند که اطمینان داشته باشند اطلاعاتشان در امنیت کامل قرار داردیکی از مواردی که این اطمینان خاطر را به کاربر می‌دهد، استفاده از  (پروتکل امنیتی https) بر روی آدرس‌های وبسایت می‌باشدبا استفاده از این پروتکل تبادل اطلاعات بین کاربر و سرور بصورت کد انجام شده و امنیت اطلاعات کاربران بسیار افزایش می‌یابد.

محتوا

سایت خوب - محتوا

مسلماً دلیل اصلی راه‌اندازی یک وبسایت هدایت کاربرانی به وبسایت می‌باشد که به دنبال محتوای مورد نظرشان هستندیک محتوای منحصر به فرد، مفید، خلاقانه و جذاب استکپی محتوا از وبسایت‌های دیگر علاوه بر اینکه رضایت کاربران را جلب نمی‌کند، به عنوان یک عامل منفی نیز در رتبه‌دهی موتورهای جستجو در نظر گرفته می‌شود.

لازم است که بروزرسانی محتوای وبسایت به صورت منظم طی بازه‌های زمانی مشخص انجام شودپویایی یکی از دلایل موفقیت وبسایت شما می‌تواند باشد.

سرعت لود

سایت خوب-سرعت لود

این فاکتور نیز در کارآمدی وبسایت بسیار بسیار اهمیت داردکاربران تمایل دارند سایت مورد نظرشان ظرف کمتر از ثانیه بارگزاری شوداگر بیش از این به طول بینجامد حتی ممکن است کاربر از تماشای وبسایت شما منصرف شود و هرچقدر هم ظاهر و مطالب وبسایت مورد پسند کاربر باشد، باز هم تفاوتی حاصل نخواهد شد.

آپتایم

یکی از دلایل راه‌اندازی وبسایت این است که به صورت حضوری نمی‌توان در تمامی ساعات شبانه‌روز و هفت روز هفته با کاربر در ارتباط بوداما وبسایت این قابلیت را فراهم می‌کند تا بدون محدودیت مکانی و زمانی بتوانید با کاربران خود در ارتباط باشیدمنظور از آپتایم زمانی است که سایت شما بر روی اینترنت برای همه در دسترس استیک سایت خوب آپتایمی نزدیک به صد در صد داردیک لحظه در دسترس نبودن وبسایت شما می‌تواند به اندازه از دست دادن چندین مشتری به ضرر شما تمام شود.

سئو

منظور از سئو سایت، بهینه‌سازی یک وبسایت برای موتورهای جستجو می‌باشدبهنیه‌سازی یک وبسایت برای موتورهای جستجو یک سرمایه‌گذاری کم‌هزینه و و بسیار پربازخورد می‌باشدعوامل زیادی در بهبود سئوی یک وبسایت تاثیرگذارندتمامی موارد گفته شده نیز در صورت صحت عملکرد می‌توانند باعث بهبود سئوی وبسایت شونداز بین عوامل ذکر شده محتوا، آپتایم، بسیار بر سئو تاثیرگذارند.

قرارگرفتن کلمه کلیدی سایت شما در صفحه اول موتورهای جستجو موفقیت وبسایت شما را تضمین می‌کند.

 
سئو ؛ بهینه سازی و طراحی سایت...
ما را در سایت سئو ؛ بهینه سازی و طراحی سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : احمد بازدید : 362 تاريخ : شنبه 16 آذر 1398 ساعت: 17:08